Mint Solutions haalt € 5 miljoen vervolgfinanciering op voor uitrol revolutionair medicatie-veiligheidsprogramma

Amsterdam, 25 augustus 2016 - Mint Solutions Holding BV, de Nederlandse ontwikkelaar van het revolutionaire medicatie-veiligheidsprogramma MedEye, heeft € 5 miljoen opgehaald bij bestaande en nieuwe investeerders. De financieringsronde werd geleid door de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM Capital) en de bestaande aandeelhouders LSP (Life Sciences Partners), die investeert vanuit het LSP Health Economics Fund, en Seventure Partners. Andere aandeelhouders, waaronder NSA Ventures en een aantal private IJslandse investeerders, deden ook mee aan deze ronde.

De kapitaalinjectie wordt gebruikt voor de uitrol van het door Mint ontwikkelde MedEye systeem, dat erop is gericht om medicatiefouten te stoppen en voorkomen, en de efficiëntie in ziekenhuizen en zorginstellingen te verbeteren. Door een combinatie van innovatieve hardware en software en een naadloze integratie met ziekenhuisinformatiesystemen stelt MedEye verpleegkundigen in staat medicatie automatisch te controleren aan het bed. Zo wordt gegarandeerd dat patiënten de juiste medicijnen, in de juiste dosering en op het juiste moment krijgen toegediend. Na succesvolle implementatie bij een aantal Nederlandse ziekenhuizen bereidt Mint zich voor op uitbreiding naar aangrenzende marktsegmenten en andere landen.

"Deze investering komt op een cruciaal moment voor MedEye. We zien een sterke vraag vanuit Nederlandse ziekenhuizen en signaleren volop groeikansen in andere zorgsegmenten, zoals de langdurige zorg, en internationale markten", aldus Gauti Reynisson, CEO van Mint Solutions. “Met de nieuwe financiering kunnen we MedEye verder uitrollen en zorgen voor een verbeterde medicatieveiligheid in nog meer ziekenhuizen en zorginstellingen, zowel in als buiten Nederland."

"Het MedEye-systeem zorgt aantoonbaar voor een aanzienlijke vermindering van het aantal medicatiefouten, waar zowel ziekenhuizen als individuele patiënten erg bij gebaat zijn", aldus Miriam Dragstra, directeur van BOM Capital. "We zijn blij dat we partner van Mint Solutions worden, zeker nu het bedrijf het hoofdkantoor naar Brabant gaat verhuizen om daar deel te nemen aan het regionale ecosysteem rond MedTech en e-health oplossingen.”

Om de aankondiging van vandaag kracht bij te zetten, opende BOM Capital directeur Dragstra vanochtend de handelsdag op Euronext Amsterdam door de beursgong te luiden. Dragstra werd daarbij vergezeld door Mint Solutions CEO Reynisson en andere vertegenwoordigers van Mint en BOM.

Over Mint/MedEye
Mint Solutions is een Nederlands-IJslandse medische start-up die is opgericht om medicatieveiligheid in ziekenhuizen en zorginstellingen te verbeteren. MedEye, het belangrijkste product van Mint Solutions, zorgt ervoor dat patiënten de juiste medicatie krijgen, in de juiste dosering en op het juiste moment. Meer informatie: www.medeye.nl of contact@mintsolutions.eu

Over de BOM
Innovatieve oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken vormen de aanjager voor economische ontwikkeling. Om de Brabantse economie te laten groeien, ondersteunt de BOM ondernemers op verschillende manieren. De BOM investeert risicodragend in startende en groeiende innovatieve ondernemingen; smeedt samenwerkingsverbanden tussen bedrijven, overheden en instellingen; trekt buitenlandse bedrijven aan en (her)ontwikkelt bedrijfslocaties. De BOM is gevestigd in Tilburg; er zijn 90 personen werkzaam.

Over LSP
LSP (Life Sciences Partners) is een onafhankelijke Europese investeringsfirma die financiering verstrekt voor particuliere en publieke health care ondernemingen. De missie van LSP is om investeerders te verbinden met innovaties, met een focus op grote medische behoeften. Sinds de jaren '80 heeft het LSP team in een groot aantal innovatieve bedrijven geïnvesteerd, waarvan velen tot toonaangevende internationale bedrijven gegroeid zijn. Met een totaal van meer dan €1 miljard in geworven fondsen en kantoren in Amsterdam, München en Boston, is LSP één van Europa’s leidende en vooraanstaande health care investeerders. Het LSP Health Economics Fund investeert in innovatieve producten die de kwaliteit van de zorg kunnen verbeteren, maar de kosten tegelijkertijd verlagen. Voor meer informatie: www.lspvc.com.

Over Seventure Partners
Met een beheerd vermogen van meer dan € 600 miljoen (per eind 2015) behoort Seventure Partners tot de meest toonaangevende venture capital investeerders in Europa. Sinds 1997 investeert Seventure Partners in innovatieve bedrijven met veel groeipotentie op het terrein van digitale technologie, in Frankrijk en Duitsland, en in Life Sciences in Europa en Noord-Amerika. Binnen Life Sciences richten we ons op biotechnologie en farmaceutica, connected health en MedTech, industriële biotechnologie en last but not least: MICROBIOME, voeding, foodtech en gepersonaliseerde geneeskunde. Voor meer informatie: www.seventure.com

Permalink