Vanaf 1 februari 2019 wordt MedEye, een revolutionaire medicatie-verificatiemethode ter ondersteuning van verpleegkundigen, geïntroduceerd in zorginstellingen in Australië en Nieuw-Zeeland. MedEye is een exclusieve distributieovereenkomst aangegaan met med-id Pty Ltd om MedEye's geautomatiseerde medicatie-verificatie op de markt te brengen die de medicatieveiligheid in ziekenhuizen en instellingen voor langdurige zorg zal helpen verhogen.

 Dr. Paul Gooden, mede-oprichter of med-id: "We zijn erg verheugd om deze geavanceerde AI-technologie naar ziekenhuizen in onze regio te brengen. Na een bezoek aan een aantal vooraanstaande ziekenhuizen in Europa, waar MedEye al in gebruik is, waren we ervan overtuigd dat MedEye het leven kan veranderen van alle medische professionals die medicijnen toedienen aan patiënten."

Sterke partner
Ook Gauti Reynisson, CEO van MedEye, is enthousiast over de samenwerking: "Na de introductie van MedEye in een aantal Europese landen, zijn we erg blij dat we een sterke partner voor Australië en Nieuw-Zeeland hebben gevonden. De kennis, ervaring en het netwerk van med-id zijn van grote waarde voor ons. Om ervoor te zorgen dat verpleegkundigen een geavanceerde tool als MedEye kunnen gebruiken die hen helpt de best mogelijke zorg aan hun patiënten te bieden, hebben we een partner nodig die de gezondheidszorg kent en nieuwe technologie introduceert. Met med-id hebben we precies dat gevonden."

Medicatiefouten zijn nooit OK
Michael Beck, medeoprichter van med-id: "Bij med-id zijn we van mening dat medicatiefouten nooit OK zijn. Patiënten staan centraal in onze missie. We kunnen er nu voor zorgen dat verpleegkundigen constant het juiste gereedschap ter beschikking hebben om hen perfect te helpen bij het afleveren van de juiste medicatie op het juiste moment, met de juiste dosis."

Permalink