MedEye, een innovatief medtech-bedrijf met een door AI aangedreven medicatieverificatiesysteem, heeft vandaag aangekondigd dat het Jort Kooistra heeft benoemd tot Chief Executive Officer om de internationale commerciële groei van het bedrijf te ondersteunen. Mede-oprichter Gauti Reynisson zal aftreden als CEO en zal leiding geven aan MedEye's onderzoek en ontwikkeling als Chief Technology Officer.

Jort Kooistra sluit zich aan bij MedEye met meer dan 20 jaar ervaring in de gezondheidszorg. Van belangrijke commerciële functies bij Zimmer Biomet, Johnson & Johnson en Bioventus. Daarnaast heeft Jort veel ervaring met de ondersteuning van innovatieve startende bedrijven en een aanzienlijke expertise in succesvolle productlanceringen en groeiende internationale commerciële bedrijven in de gezondheidszorg.

In de VS en Europa is een op de vijf medicatietoedieningen onjuist, wat leidt tot gecompromitteerde patiëntenzorg, inefficiënties in behandelcentra en hogere kosten voor gezondheidszorgsystemen. De unieke verificatietechnologie van MedEye maakt dat vermijdbare medicatiefouten in ziekenhuizen en langdurige zorginstellingen kunnen worden voorkomen doordat automatisch wordt gecontroleerd of de toegediende medicatie overeenkomt met het recept. In tegenstelling tot andere benaderingen kan het medicatie-verificatieplatform van MedEye worden gebruikt voor alle soorten medicatie, zowel risicovolle medicatie als orale medicatie.

Na de succesvolle lancering in Nederland wil MedEye zijn unieke medicatieverificatietechnologie internationaal uitbreiden. Het bedrijf is opgeschaald en heeft zijn wereldwijde activiteiten uitgebreid, waarbij implementaties zijn gepland voor de Verenigde Staten, Canada, het Verenigd Koninkrijk en Australië.

Jort Kooistra, Chief Executive Officer van MedEye: “Een foutenpercentage van 20% bij medicatietoediening is onaanvaardbaar. Ons doel is om dit zo dicht mogelijk bij nul te brengen en de unieke technologie van MedEye maakt dit mogelijk. We willen een systemische verschuiving faciliteren, waardoor medicijnen veilig en op de meest efficiënte manier kunnen worden afgeleverd bij de patiënt. Ik ben verheugd om deze internationale expansie van het bedrijf te leiden en ik kijk ernaar uit om met het team samen te werken om deze unieke aanpak naar meer ziekenhuizen en zorginstellingen wereldwijd te brengen. ”

Dr. Russell G. Greig, voorzitter van de Raad van Bestuur van MedEye: “MedEye bevindt zich op een zeer interessant punt in zijn ontwikkeling, aangezien het zijn internationale commerciële activiteiten uitbreidt. De aanzienlijke commerciële ervaring van Jort op wereldwijde markten, zowel binnen grote multinationale als kleinere innovatieve bedrijven, zal de groei van MedEye en een grotere acceptatie in nieuwe markten bevorderen. Namens de raad van bestuur wil ik Gauti bedanken voor zijn service en toewijding aan MedEye sinds de oprichting van het bedrijf. We zijn verheugd dat hij als Chief Technology Officer zal blijven om het succes van MedEye te blijven ondersteunen. "

Gauti Reynisson, Chief Technology Officer bij MedEye, voegde eraan toe: "Ik ben zeer verheugd om Jort in het team te verwelkomen. Zijn benoeming is de natuurlijke volgende stap voor het bedrijf als we het team willen laten groeien en onze internationale groeiambities willen realiseren. Met tal van enerverende initiatieven in het vooruitzicht, kijk ik ernaar uit om nauw met hem samen te werken en de voortdurende R&D-inspanningen van MedEye te leiden. "

Permalink